Barackos-túrós charlotte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercs tészta (egy kb 25*35 cm-es tepsihez):
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
Torta alap (egy 18 cm-es tortaformához):
- 3 evőkanál finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
Krém:
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 doboz barackbefőtt
- 1 csomag zselatin fix
- 4 dl cukrászhab
Tetejére:
- 0,5 doboz barackbefőtt
Piskótatekercs töltéséhez:
- 4-5 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
Először a piskótatekercset készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk hozzá óvatosan. A masszát csomómentesre keverjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a piskótamasszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A megsült és még meleg piskótát nedves konyharuhára tesszük és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Összeállításaig félretesszük.
A torta alapjául szolgáló piskótát is ugyanilyen módon készítjük el, csak azt 18 cm-es tortaformában sütjük 160 fokon kb 15 percig, majd kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A túrót a cukorral, citromhéjjal összekeverjük. Feldaraboljuk a barackot kisebb kockákra.
A cukrászhabot a zselatinfixszel felverjük, majd lazán beleforgatjuk a túrós krémet és a barackot is.
A piskótatekercset kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A tortaalapot beletesszük a tortaformába, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd a tortaforma oldalához tesszük szép sorban a felszeletelt piskóta tekercseket (nekem ez 2 sor magasan lett a 18 cm tortaformában). A torta közepét megtöltjük a krémmel, majd szépen igazítsuk el a tortaforma tetejéig a krémünket. Tegyük hütőbe 2-3 órára.
A maradék barackbefőttel díszítsuk a torta tetejét.
Tipp:
Aki szeretné a tetejére a barackot tortazselével lekenheti, hogy fényesebb maradjon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »