Barackos-túrós charlotte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercs tészta (egy kb 25*35 cm-es tepsihez):
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
Torta alap (egy 18 cm-es tortaformához):
- 3 evőkanál finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
Krém:
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 doboz barackbefőtt
- 1 csomag zselatin fix
- 4 dl cukrászhab
Tetejére:
- 0,5 doboz barackbefőtt
Piskótatekercs töltéséhez:
- 4-5 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
Először a piskótatekercset készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk hozzá óvatosan. A masszát csomómentesre keverjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a piskótamasszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A megsült és még meleg piskótát nedves konyharuhára tesszük és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Összeállításaig félretesszük.
A torta alapjául szolgáló piskótát is ugyanilyen módon készítjük el, csak azt 18 cm-es tortaformában sütjük 160 fokon kb 15 percig, majd kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A túrót a cukorral, citromhéjjal összekeverjük. Feldaraboljuk a barackot kisebb kockákra.
A cukrászhabot a zselatinfixszel felverjük, majd lazán beleforgatjuk a túrós krémet és a barackot is.
A piskótatekercset kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A tortaalapot beletesszük a tortaformába, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd a tortaforma oldalához tesszük szép sorban a felszeletelt piskóta tekercseket (nekem ez 2 sor magasan lett a 18 cm tortaformában). A torta közepét megtöltjük a krémmel, majd szépen igazítsuk el a tortaforma tetejéig a krémünket. Tegyük hütőbe 2-3 órára.
A maradék barackbefőttel díszítsuk a torta tetejét.
Tipp:
Aki szeretné a tetejére a barackot tortazselével lekenheti, hogy fényesebb maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »