Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-túrós charlotte recept

Barackos-túrós charlotte
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótatekercs tészta (egy kb 25*35 cm-es tepsihez):

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál víz
    • 1 evőkanál olaj

    Torta alap (egy 18 cm-es tortaformához):

    • 3 evőkanál finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál víz
    • 1 evőkanál olaj

    Krém:

    • 25 dkg túró
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 doboz barackbefőtt
    • 1 csomag zselatin fix
    • 4 dl cukrászhab

    Tetejére:

    • 0,5 doboz barackbefőtt

    Piskótatekercs töltéséhez:

    • 4-5 evőkanál baracklekvár

    Elkészítése:

    Először a piskótatekercset készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk hozzá óvatosan. A masszát csomómentesre keverjük.

    A tepsibe sütőpapírt teszünk, a piskótamasszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A megsült és még meleg piskótát nedves konyharuhára tesszük és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Összeállításaig félretesszük.

    A torta alapjául szolgáló piskótát is ugyanilyen módon készítjük el, csak azt 18 cm-es tortaformában sütjük 160 fokon kb 15 percig, majd kihűtjük.

    Elkészítjük a krémet. A túrót a cukorral, citromhéjjal összekeverjük. Feldaraboljuk a barackot kisebb kockákra.

    A cukrászhabot a zselatinfixszel felverjük, majd lazán beleforgatjuk a túrós krémet és a barackot is.

    A piskótatekercset kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

    A tortaalapot beletesszük a tortaformába, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd a tortaforma oldalához tesszük szép sorban a felszeletelt piskóta tekercseket (nekem ez 2 sor magasan lett a 18 cm tortaformában). A torta közepét megtöltjük a krémmel, majd szépen igazítsuk el a tortaforma tetejéig a krémünket. Tegyük hütőbe 2-3 órára.

    A maradék barackbefőttel díszítsuk a torta tetejét.

    Tipp:

    Aki szeretné a tetejére a barackot tortazselével lekenheti, hogy fényesebb maradjon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá