Barackos-túrós charlotte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercs tészta (egy kb 25*35 cm-es tepsihez):
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
Torta alap (egy 18 cm-es tortaformához):
- 3 evőkanál finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
Krém:
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 doboz barackbefőtt
- 1 csomag zselatin fix
- 4 dl cukrászhab
Tetejére:
- 0,5 doboz barackbefőtt
Piskótatekercs töltéséhez:
- 4-5 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
Először a piskótatekercset készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, a vizet, az olajat és végül a sütőporral elkevert lisztet forgatjuk hozzá óvatosan. A masszát csomómentesre keverjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a piskótamasszát belesimítjuk és 160 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A megsült és még meleg piskótát nedves konyharuhára tesszük és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki. A kihűlt piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Összeállításaig félretesszük.
A torta alapjául szolgáló piskótát is ugyanilyen módon készítjük el, csak azt 18 cm-es tortaformában sütjük 160 fokon kb 15 percig, majd kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A túrót a cukorral, citromhéjjal összekeverjük. Feldaraboljuk a barackot kisebb kockákra.
A cukrászhabot a zselatinfixszel felverjük, majd lazán beleforgatjuk a túrós krémet és a barackot is.
A piskótatekercset kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A tortaalapot beletesszük a tortaformába, megkenjük 2 evőkanál baracklekvárral, majd a tortaforma oldalához tesszük szép sorban a felszeletelt piskóta tekercseket (nekem ez 2 sor magasan lett a 18 cm tortaformában). A torta közepét megtöltjük a krémmel, majd szépen igazítsuk el a tortaforma tetejéig a krémünket. Tegyük hütőbe 2-3 órára.
A maradék barackbefőttel díszítsuk a torta tetejét.
Tipp:
Aki szeretné a tetejére a barackot tortazselével lekenheti, hogy fényesebb maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »