Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kajszibarackos charlotte torta recept

Kajszibarackos charlotte torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótatekercs:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 2 ek víz
    • 1 ek étolaj
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • kajszibarack lekvár

    Túrókrém:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 25 dkg mascarpone
    • cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
    • kajszibarack darabok

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, aztán pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

    A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), és előmelegített sütőben, kb negyed óra alatt, 175 fokon megsütjük.

    Ha elkészült, nedves konyharuha segítségével tekerjük fel, hagyjuk kihűlni, majd a konyharuhát távolítsuk el, kenjük meg a piskótát a fincsi kajszilekvárral és tekerjük fel.

    A túrókrémhez a hozzávalókat keverjük össze, a felaprított barackot is forgassuk bele.

    Egy formát (nekem van egy kisebb üvegtálam, de lehet bármilyen, akár műanyag is) kibélelünk folpackkal, az alját, oldalát kirakosgatjuk a felszeletelt piskótánkkal, majd ráöntjük a túrókrémet és a tetejére ismét piskóta következik.

    Néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük a kész sütit. Hűtés után egy tányért ráhelyezünk és egyszerűen átfordítjuk rá a tortát. Nagyon finom, dekoratív édesség.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    Zselatin helyett mascarponét használtam arra, hogy megfelelő állagú legyen a túrókrém. Arról nem beszélve, hogy mennyire finom lett tőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá