Kajszibarackos charlotte torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótatekercs:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 2 ek víz
  • 1 ek étolaj
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • kajszibarack lekvár

Túrókrém:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
  • kajszibarack darabok

Elkészítése:

A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, aztán pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), és előmelegített sütőben, kb negyed óra alatt, 175 fokon megsütjük.

Ha elkészült, nedves konyharuha segítségével tekerjük fel, hagyjuk kihűlni, majd a konyharuhát távolítsuk el, kenjük meg a piskótát a fincsi kajszilekvárral és tekerjük fel.

A túrókrémhez a hozzávalókat keverjük össze, a felaprított barackot is forgassuk bele.

Egy formát (nekem van egy kisebb üvegtálam, de lehet bármilyen, akár műanyag is) kibélelünk folpackkal, az alját, oldalát kirakosgatjuk a felszeletelt piskótánkkal, majd ráöntjük a túrókrémet és a tetejére ismét piskóta következik.

Néhány órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük a kész sütit. Hűtés után egy tányért ráhelyezünk és egyszerűen átfordítjuk rá a tortát. Nagyon finom, dekoratív édesség.

Jó sütizést mindenkinek!

Tipp:

Zselatin helyett mascarponét használtam arra, hogy megfelelő állagú legyen a túrókrém. Arról nem beszélve, hogy mennyire finom lett tőle.