Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos, túrós joghurttorta recept

Barackos, túrós joghurttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es formához:

    • 50 dkg darált keksz
    • 35 dkg olvasztott vaj
    • 4 evőkanál baracklekvár
    • 50 dkg túró
    • 50 dkg barackos joghurt
    • 15 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja és facsart leve
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 2,5 dl tejszín
    • 60 g zselatinfix
    • 1 üveg barack befőtt
    • 12 g színtelen tortazselé
    • 2,5 dl tejszín
    • 10 g habfixáló

    Elkészítése:

    A darált kekszet egy nagy tálba szórom. A vajat felolvasztom és a kekszhez adom a lekvárral együtt, alaposan összedolgozom.

    A torta karimát bevonom folpackkal és a későbbi tortatálra helyezem, majd egyenletesen belenyomkodom a kekszes-vajas masszát.

    A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, a többi hozzávalót a zselatinfix kivételével egy mély tálba teszem és robotgéppel összedolgozom. Ha ez megvan, a krémhez adom a zselatinfixet, jól eldolgozom, majd fakanállal, óvatos mozdulatokkal belekeverem a tejszínhabot.

    Mikor a krém már egyenletes, a kekszmassza tetejére simítom és 3-4 órára hűtőszekrénybe teszem.

    A barackbefőttet lecsepegtetem és cikkekre vágom, majd a már megdermedt krém tetejére rakosgatom „csiga” vonalban, úgy, hogy kb 1,5 cm hely maradjon a torta szélén.

    Alufólia csíkkal körbekerítem a gyümölcsréteget. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítem és a barackra öntöm.

    Ismét hűtés következik, majd habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt, csillagcsöves habzsákba teszem és tetszés szerint díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá