Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Elkészítése:
A darált kekszet egy nagy tálba szórom. A vajat felolvasztom és a kekszhez adom a lekvárral együtt, alaposan összedolgozom.
A torta karimát bevonom folpackkal és a későbbi tortatálra helyezem, majd egyenletesen belenyomkodom a kekszes-vajas masszát.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, a többi hozzávalót a zselatinfix kivételével egy mély tálba teszem és robotgéppel összedolgozom. Ha ez megvan, a krémhez adom a zselatinfixet, jól eldolgozom, majd fakanállal, óvatos mozdulatokkal belekeverem a tejszínhabot.
Mikor a krém már egyenletes, a kekszmassza tetejére simítom és 3-4 órára hűtőszekrénybe teszem.
A barackbefőttet lecsepegtetem és cikkekre vágom, majd a már megdermedt krém tetejére rakosgatom „csiga” vonalban, úgy, hogy kb 1,5 cm hely maradjon a torta szélén.
Alufólia csíkkal körbekerítem a gyümölcsréteget. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítem és a barackra öntöm.
Ismét hűtés következik, majd habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt, csillagcsöves habzsákba teszem és tetszés szerint díszítem.