Barackos, túrós joghurttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 35 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg barackos joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és facsart leve
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,5 dl tejszín
  • 60 g zselatinfix
  • 1 üveg barack befőtt
  • 12 g színtelen tortazselé
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 g habfixáló

Elkészítése:

A darált kekszet egy nagy tálba szórom. A vajat felolvasztom és a kekszhez adom a lekvárral együtt, alaposan összedolgozom.

A torta karimát bevonom folpackkal és a későbbi tortatálra helyezem, majd egyenletesen belenyomkodom a kekszes-vajas masszát.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, a többi hozzávalót a zselatinfix kivételével egy mély tálba teszem és robotgéppel összedolgozom. Ha ez megvan, a krémhez adom a zselatinfixet, jól eldolgozom, majd fakanállal, óvatos mozdulatokkal belekeverem a tejszínhabot.

Mikor a krém már egyenletes, a kekszmassza tetejére simítom és 3-4 órára hűtőszekrénybe teszem.

A barackbefőttet lecsepegtetem és cikkekre vágom, majd a már megdermedt krém tetejére rakosgatom „csiga” vonalban, úgy, hogy kb 1,5 cm hely maradjon a torta szélén.

Alufólia csíkkal körbekerítem a gyümölcsréteget. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítem és a barackra öntöm.

Ismét hűtés következik, majd habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt, csillagcsöves habzsákba teszem és tetszés szerint díszítem.