Túrós-barackos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek cukor
- 8 ek finom liszt
Töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-1,5 citrom héja (bio citrom)
- ízlés szerint nektarin
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, vaníliás cukor, csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.
A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekejük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









