Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-barackos piskótatekercs recept

Túrós-barackos piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek finom liszt

    Töltelékhez:

    • 15 dkg vaj
    • 50 dkg túró
    • 15 dkg cukor
    • csipetnyi só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1-1,5 citrom héja (bio citrom)
    • ízlés szerint nektarin

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, vaníliás cukor, csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.

    A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekejük és hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük.

    Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá