Túrós-barackos piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek finom liszt
Töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-1,5 citrom héja (bio citrom)
- ízlés szerint nektarin
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, vaníliás cukor, csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.
A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekejük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »