Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, vaníliás cukor, csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.
A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekejük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük meg.