Túrós-barackos piskótatekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek finom liszt

Töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-1,5 citrom héja (bio citrom)
  • ízlés szerint nektarin

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához dolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A vajat a cukorral habosra keverjük, mehet hozzá a citromhéj, vaníliás cukor, csipetnyi só és a túró. Jól eldolgozzuk.

A kisült tésztát még melegen papírostól kiemeljük és egy tiszta konyharuhára borítjuk. Lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével feltekejük és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, megkenjük a túrós töltelékkel és apróra vágott nektarinnal pakoljuk meg, majd ismét feltekerjük.

Tálalás előtt a tetejét porcukorral hintjük meg.