Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróparfé ötfűszeres meggyraguval recept

Túróparfé ötfűszeres meggyraguval
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 2 ek liszt
    • csipet sütőpor

    Töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg mazsola
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • kandírozott narancshéj aprítva
    • 3 dl habtejszín

    Meggyraguhoz:

    • 30 dkg magozott meggy
    • 5 ek (barna)cukor
    • 1 egész citromhéj reszelve
    • fél citrom leve
    • 1-1 mokkáskanállal mindegyik fűszerből (őrölt fahéj, őrölt csillaggánizs, őrölt vanília, őrölt kardamom, őrölt szegfűszeg)

    Elkészítése:

    A piskótamasszát a szokásos módon elkészíjük, majd egy 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.

    Közben elkészítjük a ragut. Egy lábasba tesszük a hozzávalókat a citromlé kivételével, majd állansó keverés mellett főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromlevet, majd félretesszük.

    A túróhoz hozzáadjuk a por és vaníliás cukrot, villával áttörjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és az előre beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát és jól elkeverjük.

    A túrós krémhez keverjük a mascarponét és a kémy habbá vert tejszínt és jól összekeverjük az egészet.

    2 őzgerinc formát jól lehűtünk, folpackkal kibélelünk, majd a masszát egyenletesen eloszlatjuk bennük, befedjük piskótával, becsomagoljuk és mélyhűtőbe tesszük.

    Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk a formában, majd tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és forró vízbe mártott késsel feleszeleteljük.

    A meggyraguval tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá