Túróparfé ötfűszeres meggyraguval

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • csipet sütőpor

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kandírozott narancshéj aprítva
  • 3 dl habtejszín

Meggyraguhoz:

  • 30 dkg magozott meggy
  • 5 ek (barna)cukor
  • 1 egész citromhéj reszelve
  • fél citrom leve
  • 1-1 mokkáskanállal mindegyik fűszerből (őrölt fahéj, őrölt csillaggánizs, őrölt vanília, őrölt kardamom, őrölt szegfűszeg)

Elkészítése:

A piskótamasszát a szokásos módon elkészíjük, majd egy 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.

Közben elkészítjük a ragut. Egy lábasba tesszük a hozzávalókat a citromlé kivételével, majd állansó keverés mellett főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromlevet, majd félretesszük.

A túróhoz hozzáadjuk a por és vaníliás cukrot, villával áttörjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és az előre beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát és jól elkeverjük.

A túrós krémhez keverjük a mascarponét és a kémy habbá vert tejszínt és jól összekeverjük az egészet.

2 őzgerinc formát jól lehűtünk, folpackkal kibélelünk, majd a masszát egyenletesen eloszlatjuk bennük, befedjük piskótával, becsomagoljuk és mélyhűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk a formában, majd tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és forró vízbe mártott késsel feleszeleteljük.

A meggyraguval tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval.