Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Meggyraguhoz:
Elkészítése:
A piskótamasszát a szokásos módon elkészíjük, majd egy 20*30 cm-es tepsiben megsütjük.
Közben elkészítjük a ragut. Egy lábasba tesszük a hozzávalókat a citromlé kivételével, majd állansó keverés mellett főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citromlevet, majd félretesszük.
A túróhoz hozzáadjuk a por és vaníliás cukrot, villával áttörjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és az előre beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát és jól elkeverjük.
A túrós krémhez keverjük a mascarponét és a kémy habbá vert tejszínt és jól összekeverjük az egészet.
2 őzgerinc formát jól lehűtünk, folpackkal kibélelünk, majd a masszát egyenletesen eloszlatjuk bennük, befedjük piskótával, becsomagoljuk és mélyhűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk a formában, majd tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és forró vízbe mártott késsel feleszeleteljük.
A meggyraguval tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval.