Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu szelet recept

Tiramisu szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg kristálycukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 mk 3-az 1-ben kávé
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 80 g vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 4 ek ristálycukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 10 g habfixáló
    • 1 mk 3-az 1-ben kávé

    Tetejére:

    • 7 babapiskóta
    • 1,5 dl tej

    Szóráshoz:

    • kakaópor

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak. Közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény a hab, akkor egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk.

    Kevés vízben a kávét feloldjuk és a masszához keverjük, végül a lisztet is beledolgozzuk óvatosan.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Amikor megsült, akkor rácsra téve hűtsük ki.

    Krém:

    A krémhez a pudingport a cukorral, kávéval összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük teljesen.

    A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül 1 dl habtejszínt óvatosan a krémbe forgatunk.

    Összeállítás:

    A megsült, kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk és a krémet ráhalmozzuk, majd egyenletesen elkenjük.

    A tejben a kávét feloldjuk, majd a babapiskótákat belemártjuk és a krém tetejére ritkásan sorakoztatjuk.

    Végül a megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük és a babapiskóták tetejét dekoráljuk, majd kakaóporral meghintjük.

    Tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá