Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak. Közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény a hab, akkor egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk.
Kevés vízben a kávét feloldjuk és a masszához keverjük, végül a lisztet is beledolgozzuk óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Amikor megsült, akkor rácsra téve hűtsük ki.
A krémhez a pudingport a cukorral, kávéval összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük teljesen.
A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül 1 dl habtejszínt óvatosan a krémbe forgatunk.
A megsült, kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk és a krémet ráhalmozzuk, majd egyenletesen elkenjük.
A tejben a kávét feloldjuk, majd a babapiskótákat belemártjuk és a krém tetejére ritkásan sorakoztatjuk.
Végül a megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük és a babapiskóták tetejét dekoráljuk, majd kakaóporral meghintjük.
Tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk.