Tiramisu szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu szelet

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 4 egész tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 mk 3-az 1-ben kávé
  • csipetnyi só

Krém:

  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek ristálycukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 10 g habfixáló
  • 1 mk 3-az 1-ben kávé

Tetejére:

  • 7 babapiskóta
  • 1,5 dl tej

Szóráshoz:

  • kakaópor

Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak. Közben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény a hab, akkor egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk.

Kevés vízben a kávét feloldjuk és a masszához keverjük, végül a lisztet is beledolgozzuk óvatosan.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Amikor megsült, akkor rácsra téve hűtsük ki.

Krém:

A krémhez a pudingport a cukorral, kávéval összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük teljesen.

A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül 1 dl habtejszínt óvatosan a krémbe forgatunk.

Összeállítás:

A megsült, kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk és a krémet ráhalmozzuk, majd egyenletesen elkenjük.

A tejben a kávét feloldjuk, majd a babapiskótákat belemártjuk és a krém tetejére ritkásan sorakoztatjuk.

Végül a megmaradt tejszínhabot habzsákba töltjük és a babapiskóták tetejét dekoráljuk, majd kakaóporral meghintjük.

Tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk.