Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu szelet recept

Tiramisu szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • csipet só

    Locsoláshoz:

    • 1,5 dl presszókávé
    • 0,5 dl rum

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál rum
    • 3 dl tejszín

    Tetejére:

    • kakaópor

    Elkészítése:

    Tészta:

    Az egész tojásokat a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, felverjük.

    Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, de vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

    A tepsibe sütőpapírt terítünk, majd a piskótamasszát beleöntjük és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt megsütjük.

    Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.

    Krém:

    A tojásokat a cukorral gőz felett folyamatosan keverjük robotgéppel, amíg kihabosodik. Ez körülbelül 10-15 perc és amíg csípősen meleg nem lesz. Így hőkezeljük. Kissé hűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz a rummal és a vaníliás cukorral együtt és jól összedolgozzuk.

    A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos-mascarponés krémbe.

    Összeállítás:

    A kihűlt kávét összekeverjük a rummal.

    A piskótát lapjában félbevágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, majd alaposan meglocsoljuk a rumos kávé felével. A kávés lapra rékenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és meglocsoljuk a kávé maradékával. Erre a lapra rákenjük a krém maradékát. Tálalás szelőtt szeletekre vágjuk és megszórjuk kakaóporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá