Tiramisu szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só

Locsoláshoz:

  • 1,5 dl presszókávé
  • 0,5 dl rum

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 3 dl tejszín

Tetejére:

  • kakaópor

Elkészítése:

Tészta:

Az egész tojásokat a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, felverjük.

Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport, de vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

A tepsibe sütőpapírt terítünk, majd a piskótamasszát beleöntjük és 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 25-30 perc alatt megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácsra téve kihűtjük.

Krém:

A tojásokat a cukorral gőz felett folyamatosan keverjük robotgéppel, amíg kihabosodik. Ez körülbelül 10-15 perc és amíg csípősen meleg nem lesz. Így hőkezeljük. Kissé hűtjük, majd hozzáadjuk a mascarponéhoz a rummal és a vaníliás cukorral együtt és jól összedolgozzuk.

A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos-mascarponés krémbe.

Összeállítás:

A kihűlt kávét összekeverjük a rummal.

A piskótát lapjában félbevágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, majd alaposan meglocsoljuk a rumos kávé felével. A kávés lapra rékenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és meglocsoljuk a kávé maradékával. Erre a lapra rákenjük a krém maradékát. Tálalás szelőtt szeletekre vágjuk és megszórjuk kakaóporral.