Szilva „szemek” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg teljeskirőlésű tönkölyliszt (vagy akár a teljes mennyiség is lehet finomliszt)
- 12,5 dkg margarin
- 1 ek zsír
- 1 tk sütőpor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 30 dkg magozott és félbevágott szilva
- kb. 2 ek fahéjjal kevert barna nádcukor (vagy kristálycukor)
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, majd morzsoljuk össze a zsiradékkal.
Ezután adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Gyúrjunk belőle tésztát és pihentessük 30 percet a hűtőben.
Ezután, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki és közepes méretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a tésztát, minden másodikból készítsünk gyűrűformát egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval.
A megmosott és félbevágott szilvákba tegyünk 1-1 mokkáskanálnyi fahéjas cukrot.
A cukros szilvára borítsunk egy teli tésztakorongot, fordítsuk meg, majd rakjuk rá a „gyűrűs” felét. Ezt addig ismételjük, amíg van tészta és szilva.
Ezután kenjük le tojással és szórjuk meg a maradék fahéjas cukorral.
Előmelegített 180 fokos sütőben 18 perc alatt süssük készre.