Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilva „szemek” recept

Szilva „szemek”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg teljeskirőlésű tönkölyliszt (vagy akár a teljes mennyiség is lehet finomliszt)
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 ek zsír
    • 1 tk sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 1 cs vaníliáscukor
    • 30 dkg magozott és félbevágott szilva
    • kb. 2 ek fahéjjal kevert barna nádcukor (vagy kristálycukor)

    Elkészítése:

    Egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, majd morzsoljuk össze a zsiradékkal.

    Ezután adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Gyúrjunk belőle tésztát és pihentessük 30 percet a hűtőben.

    Ezután, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki és közepes méretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a tésztát, minden másodikból készítsünk gyűrűformát egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval.

    A megmosott és félbevágott szilvákba tegyünk 1-1 mokkáskanálnyi fahéjas cukrot.

    A cukros szilvára borítsunk egy teli tésztakorongot, fordítsuk meg, majd rakjuk rá a „gyűrűs” felét. Ezt addig ismételjük, amíg van tészta és szilva.

    Ezután kenjük le tojással és szórjuk meg a maradék fahéjas cukorral.

    Előmelegített 180 fokos sütőben 18 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá