Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes linzerek recept

Mogyorókrémes linzerek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 25 dkg zsír
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 kis üveg mogyorókrém
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 kk étolaj
    • 1 ek porcukor a hintéshez

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a zsírt és a hozzáadott tojássárgájával szép, sima tésztagombóccá összedolgozzuk.

    Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára (de nyugodtan lehet egész éjszakára is) hűtőbe tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk.

    A hideg tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, linzerformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve 10-12 perc alatt szép világosra sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Figyelni kell, hipp-hopp megégnek!

    A mogyorókrémet nyomózsákba téve jóval könnyebb dolgozni, így minden második linzer alját körkörösen megtöltünk vele és az aljuknál fogva ragasztjuk össze, majd 1 órán át pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.

    Ezután a csokoládét az olajjal együtt gőz felett felolvasztjuk és lehet evőkanállal is, de pici lyukú nyomózsákból folyatva is vékonyan csokicsíkokkal díszítjük a linzereket.

    Miután a csoki rákötött, porcukorral meghintjük és dobozba téve másnapra megpuhul. Ez a linzer egy hétig is eláll és finom puha marad.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá