Mogyorókrémes linzerek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 kis üveg mogyorókrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk étolaj
  • 1 ek porcukor a hintéshez

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a zsírt és a hozzáadott tojássárgájával szép, sima tésztagombóccá összedolgozzuk.

Folpackba csomagoljuk és legalább 3 órára (de nyugodtan lehet egész éjszakára is) hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mogyorókrémet szobahőmérsékleten tartjuk.

A hideg tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra kisodorjuk, linzerformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt lemezre téve 10-12 perc alatt szép világosra sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. Figyelni kell, hipp-hopp megégnek!

A mogyorókrémet nyomózsákba téve jóval könnyebb dolgozni, így minden második linzer alját körkörösen megtöltünk vele és az aljuknál fogva ragasztjuk össze, majd 1 órán át pihentetjük, hogy a krém megdermedjen.

Ezután a csokoládét az olajjal együtt gőz felett felolvasztjuk és lehet evőkanállal is, de pici lyukú nyomózsákból folyatva is vékonyan csokicsíkokkal díszítjük a linzereket.

Miután a csoki rákötött, porcukorral meghintjük és dobozba téve másnapra megpuhul. Ez a linzer egy hétig is eláll és finom puha marad.

Jó étvágyat kívánok!