Somlói szelet recept
Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kristálycukor
Barna piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2-3 ek kakaópor
Vaníliás réteg:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-5 ek cukor
- 5 dl tej
Csokis réteg:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 3-5 ek cukor
- 5 dl tej
- ízlés szerint rum vagy aroma
Tetejére:
- 400 ml habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, ehhez hozzáadjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük a habot.
Sütőpapíros tepsibe (30*20 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben (180 fokon) készre süssük. Rácsra téve kihűtjük.
A barna lapot is így készítjük el csak a kakaóport is belekeverjük.
A pudingokat a csomagolás hátulján leírtak szerint elkészítjük. A csokis pudingba ízlés szerint keverhetünk egy kis rumaromát. A pudingokat hagyjuk kihűlni, ha elkészültek.
A habtejszínt felverjük kemény habbá.
A csokimázhoz a vizet, a kakaóport és a cukrot összefőzzük.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre jön a sárga piskóta és a csokis puding. A habot egyenletesen rákenjük és végül a mázat rácsorgatjuk.
Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.