Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói szelet recept

Somlói szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sárga piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál kristálycukor

    Barna piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 2-3 ek kakaópor

    Vaníliás réteg:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3-5 ek cukor
    • 5 dl tej

    Csokis réteg:

    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 3-5 ek cukor
    • 5 dl tej
    • ízlés szerint rum vagy aroma

    Tetejére:

    • 400 ml habtejszín
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál víz
    • 1 evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, ehhez hozzáadjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük a habot.

    Sütőpapíros tepsibe (30*20 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben (180 fokon) készre süssük. Rácsra téve kihűtjük.

    A barna lapot is így készítjük el csak a kakaóport is belekeverjük.

    A pudingokat a csomagolás hátulján leírtak szerint elkészítjük. A csokis pudingba ízlés szerint keverhetünk egy kis rumaromát. A pudingokat hagyjuk kihűlni, ha elkészültek.

    A habtejszínt felverjük kemény habbá.

    A csokimázhoz a vizet, a kakaóport és a cukrot összefőzzük.

    A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre jön a sárga piskóta és a csokis puding. A habot egyenletesen rákenjük és végül a mázat rácsorgatjuk.

    Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá