Somlói szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Sárga piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kristálycukor

Barna piskóta:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2-3 ek kakaópor

Vaníliás réteg:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3-5 ek cukor
  • 5 dl tej

Csokis réteg:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 3-5 ek cukor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint rum vagy aroma

Tetejére:

  • 400 ml habtejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, ehhez hozzáadjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük a habot.

Sütőpapíros tepsibe (30*20 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben (180 fokon) készre süssük. Rácsra téve kihűtjük.

A barna lapot is így készítjük el csak a kakaóport is belekeverjük.

A pudingokat a csomagolás hátulján leírtak szerint elkészítjük. A csokis pudingba ízlés szerint keverhetünk egy kis rumaromát. A pudingokat hagyjuk kihűlni, ha elkészültek.

A habtejszínt felverjük kemény habbá.

A csokimázhoz a vizet, a kakaóport és a cukrot összefőzzük.

A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre jön a sárga piskóta és a csokis puding. A habot egyenletesen rákenjük és végül a mázat rácsorgatjuk.

Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.