Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Soma kocka recept

Soma kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg liszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • 2,5 dl tej
    • fél cs sütőpor
    • csipet só
    • 1 citrom

    A krémhez:

    • 4 púpozott ek liszt
    • 4 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 2 púpozott ek holland kakaópor
    • 25 dkg mascarpone

    A mázhoz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 15 dkg vaj
    • kb 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A zsírt a tojással, cukrokkal, csipet sóval és a fél citrom reszelt héjával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és kakaóport, majd a tejjel homogénre keverjük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Egy 32*24 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen beleöntjük és kb 15 perc alatt, alsó-felső sütéssel készre sütjük, majd kihűtjük

    A krémhez a lisztet kevés tejjel simára keverjük. A többit felforraljuk, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a lisztes keveréket és sűrűre felfőzzük.

    Teljesen hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a mascarponét a két fajta cukorral, kakaóporral jól kikeverjük és a már kihűlt krémhez adjuk.

    A piskótát kettévágjuk, majd a krémmel egyenletesen megkenjük és berakjuk a hűtőbe dermedni.

    A mázhoz az étcsokoládét feldaraboljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és mikróban felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni.

    A süteményt egyforma kockákra daraboljuk fel és helyezzük a sütőrácsra, ami alá egy gáztepsit teszünk. Minden darab oldalát mártsuk a csokimázba és a tetejét is csurgassunk meg egyenletesen.

    Tetszés szerint díszítsük fel. Én dekorcukorral szórtam meg. Tálalásig rakjuk hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá