Sárga mázas, kókuszos sütemény recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin (hideg)
- 20 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- fél cs sütőpor
- 1 ek tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- fél cs sütőpor
- csipet só
Sárga máz:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- rumaroma (ízlés szerint)
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.
A tésztát két egyforma részre osztjuk. Lisztezett felületen mindkettőt külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, amit villával megszurkálunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mázat. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá rumaromát.
A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázat. Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad.
Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint felvágjuk.