Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárga mázas, kókuszos sütemény recept

Sárga mázas, kókuszos sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin (hideg)
    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 kiskanál őrölt fahéj
    • fél cs sütőpor
    • 1 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 25 dkg kókuszreszelék
    • 20 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • fél cs sütőpor
    • csipet só

    Sárga máz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg porcukor
    • rumaroma (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

    A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.

    A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.

    A tésztát két egyforma részre osztjuk. Lisztezett felületen mindkettőt külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, amit villával megszurkálunk.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.

    Közben elkészítjük a mázat. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá rumaromát.

    A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázat. Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad.

    Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá