Sárga mázas, kókuszos sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sárga mázas, kókuszos sütemény

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • fél cs sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • fél cs sütőpor
  • csipet só

Sárga máz:

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.

A tésztát két egyforma részre osztjuk. Lisztezett felületen mindkettőt külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, amit villával megszurkálunk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mázat. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá rumaromát.

A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázat. Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad.

Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint felvágjuk.