Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Sárga máz:
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.
A tésztát két egyforma részre osztjuk. Lisztezett felületen mindkettőt külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, amit villával megszurkálunk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mázat. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá rumaromát.
A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázat. Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad.
Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint felvágjuk.