Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-túrós sütemény recept

Ribizlis-túrós sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 7 púpos ek liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 csipet só
    • 50 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 8 púpos ek cukor
    • 2 marék piros ribizli

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A ribizlit leszemezzük, megmossuk és lecsepegtetjük.

    A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrokat, a tejfölt, a reszelt citrom héját és gépi habverővel elkezdjük verni.

    Beleütjük a tojásokat és ezzel is tovább verjük pár percig.

    Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.

    Simára keverjük.

    Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.

    180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Idén csodás a ribizli a kertben, már be is érett az első adag. Volt itthon egy tasak túró, azt felhasználva készült el ez finom, egyszerű sütemény. A tésztája nem piskótaszerű, inkább a tejpitéhez vagy clafoutishoz hasonlít. Az eredeti receptben mazsola szerepel, no ezt én most ribizlire cseréltem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá