Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és lecsepegtetjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrokat, a tejfölt, a reszelt citrom héját és gépi habverővel elkezdjük verni.
Beleütjük a tojásokat és ezzel is tovább verjük pár percig.
Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Simára keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Idén csodás a ribizli a kertben, már be is érett az első adag. Volt itthon egy tasak túró, azt felhasználva készült el ez finom, egyszerű sütemény. A tésztája nem piskótaszerű, inkább a tejpitéhez vagy clafoutishoz hasonlít. Az eredeti receptben mazsola szerepel, no ezt én most ribizlire cseréltem.