Ribizlis-túrós sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 7 púpos ek liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 6 db tojás
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 púpos ek cukor
  • 2 marék piros ribizli

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A ribizlit leszemezzük, megmossuk és lecsepegtetjük.

A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a sót, a cukrokat, a tejfölt, a reszelt citrom héját és gépi habverővel elkezdjük verni.

Beleütjük a tojásokat és ezzel is tovább verjük pár percig.

Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Simára keverjük.

Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.

180 fokon alul-felülsütéssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Idén csodás a ribizli a kertben, már be is érett az első adag. Volt itthon egy tasak túró, azt felhasználva készült el ez finom, egyszerű sütemény. A tésztája nem piskótaszerű, inkább a tejpitéhez vagy clafoutishoz hasonlít. Az eredeti receptben mazsola szerepel, no ezt én most ribizlire cseréltem.