Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis kocka recept

Ribizlis kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 4 evőkanál meleg víz
    • 1 csapott kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 7 dl tej
    • 6 evőkanál búzadara
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 10-15 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • ribizli ízlés szerint

    Tetejére:

    • 2 cs színtelen tortazselé
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • ribizli

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a puha vajat, majd a sütőporos-lisztet, majd óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habját is.

    180 fokra előmelegített sütőben, vajazott-lisztezett 32*20 cm-es tepsiben süssük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!).

    Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingport a cukorral, búzadarával és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat és jól összedolgozzuk. 3/4-ed részébe belekeverjük a leszárazott és megmosott ribizlit.

    A kihűlt piskótát félbe vágjuk, visszatesszük az egyik lapot a tepsibe és rákenjük a ribizlis krémet, majd rátesszük a másik lapot is. Erre rákenjük a megmaradt krémet és a tetejét kirakjuk a ribizlivel.

    A színtelen tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe és megvárjuk, amíg a tortazselé megdermed. Ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá