Ribizlis kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 10-15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • ribizli ízlés szerint

Tetejére:

  • 2 cs színtelen tortazselé
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • ribizli

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a puha vajat, majd a sütőporos-lisztet, majd óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habját is.

180 fokra előmelegített sütőben, vajazott-lisztezett 32*20 cm-es tepsiben süssük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!).

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingport a cukorral, búzadarával és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat és jól összedolgozzuk. 3/4-ed részébe belekeverjük a leszárazott és megmosott ribizlit.

A kihűlt piskótát félbe vágjuk, visszatesszük az egyik lapot a tepsibe és rákenjük a ribizlis krémet, majd rátesszük a másik lapot is. Erre rákenjük a megmaradt krémet és a tetejét kirakjuk a ribizlivel.

A színtelen tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe és megvárjuk, amíg a tortazselé megdermed. Ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!