Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a puha vajat, majd a sütőporos-lisztet, majd óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérje habját is.
180 fokra előmelegített sütőben, vajazott-lisztezett 32*20 cm-es tepsiben süssük kb 20 percig (tűpróbát végezzünk!).
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingport a cukorral, búzadarával és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat és jól összedolgozzuk. 3/4-ed részébe belekeverjük a leszárazott és megmosott ribizlit.
A kihűlt piskótát félbe vágjuk, visszatesszük az egyik lapot a tepsibe és rákenjük a ribizlis krémet, majd rátesszük a másik lapot is. Erre rákenjük a megmaradt krémet és a tetejét kirakjuk a ribizlivel.
A színtelen tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsök tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe és megvárjuk, amíg a tortazselé megdermed. Ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!