Reszelt almás pite (cukor és gluténmentes) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18*27 cm-es tepsihez::
Tészta:
- 15 dkg mandulaliszt
- 10 dkg kukoricaliszt (vagy kókuszliszt)
- 4 ek eritrit
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek olvasztott vaj
- 3-4 ek hideg víz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
- egy csipet só
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 3 ek eritrit
- 10 dkg mazsola
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A mandulalisztet és a kukoricalisztet keverjük össze egy csipet sóval és az eritrittel, majd adjuk hozzá a citromlevet, az olvasztott és visszahűtött vajat, a vaníliaaromát, a tojássárgákat, a víz felét, majd gyors mozdulattal gyúrjuk össze (a vizet apránként adjuk hozzá, arra figyelve hogy se túl lágy, sem pedig túl kemény ne legyen a tészta).
Ezután osszuk el két egyforma részre a tésztát, majd az egyik felét egyenletesen lapogassuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyük be a hűtőbe ameddig elkészítjük a tölteléket.
A másik tésztagombócot pedig csomagoljuk be folpack fóliába és tegyük be a fagyasztóba, hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, a vaníliaaromát, az eritritet, az őrölt fahéjat és a kukoricakeményítőt, majd keverjük össze.
Vegyük ki a hűtőből a tepsiben lévő tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá az almás tölteléket.
Ezután vegyük ki a fagyasztóból a tésztagombócot, majd szintén egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a tésztát az almás töltelékre.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt darált eritrittel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Langyosan a legfinomabb. Természetesen a mazsolát ki is hagyhatjuk a süteményből.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »