Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reszelt almás krémes recept

Reszelt almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 350 g finomliszt
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • egy csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 70 g cukor
    • 200 g margarin vagy vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 g cukor
    • 50 g étkezési keményítő
    • 80 g margarin vagy vaj

    Almás réteg:

    • 1,5 kg megmosott, meghámozott és reszelt alma
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 ek vaj

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sütőport, sót, vaníliás cukrot, cukrot, vajat és a tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.

    Elkészítjük a pudingot. A tojásokat, cukrokat és a keményítőt egy edénybe mérjük és csomómentesre elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntjük és összekeverjük, állandó keverés mellett, alacsony lángon felfőzzük.

    Az almás réteghez a vajat felolvasztjuk egy edényben, rátesszük az almát, cukrot és a fahéjat, majd néhány perc alatt megdinszteljük.

    Összeállítás:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik tésztacipót kicsomagoljuk és belereszeljük az aljába. A tésztára egyenletesen rásimítjuk az almát, erre rákenjük a pudingot, majd a puding tetejére ráreszeljük a másik tésztacipót.

    180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 45-50 perc alatt készre sütjük.

    Csak teljesen kihűlt állapotában lehet szépen szelni!!

    A tetejére szórhatunk porcukrot.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá