Reszelt almás krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 350 g finomliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 70 g cukor
- 200 g margarin vagy vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 750 ml tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g cukor
- 50 g étkezési keményítő
- 80 g margarin vagy vaj
Almás réteg:
- 1,5 kg megmosott, meghámozott és reszelt alma
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 ek vaj
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, sót, vaníliás cukrot, cukrot, vajat és a tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
Elkészítjük a pudingot. A tojásokat, cukrokat és a keményítőt egy edénybe mérjük és csomómentesre elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntjük és összekeverjük, állandó keverés mellett, alacsony lángon felfőzzük.
Az almás réteghez a vajat felolvasztjuk egy edényben, rátesszük az almát, cukrot és a fahéjat, majd néhány perc alatt megdinszteljük.
Összeállítás:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik tésztacipót kicsomagoljuk és belereszeljük az aljába. A tésztára egyenletesen rásimítjuk az almát, erre rákenjük a pudingot, majd a puding tetejére ráreszeljük a másik tésztacipót.
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 45-50 perc alatt készre sütjük.
Csak teljesen kihűlt állapotában lehet szépen szelni!!
A tetejére szórhatunk porcukrot.