Reszelt almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 350 g finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 70 g cukor
  • 200 g margarin vagy vaj
  • 1 tojás

Krém:

  • 750 ml tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 80 g cukor
  • 50 g étkezési keményítő
  • 80 g margarin vagy vaj

Almás réteg:

  • 1,5 kg megmosott, meghámozott és reszelt alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 ek vaj

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, sót, vaníliás cukrot, cukrot, vajat és a tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.

Elkészítjük a pudingot. A tojásokat, cukrokat és a keményítőt egy edénybe mérjük és csomómentesre elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntjük és összekeverjük, állandó keverés mellett, alacsony lángon felfőzzük.

Az almás réteghez a vajat felolvasztjuk egy edényben, rátesszük az almát, cukrot és a fahéjat, majd néhány perc alatt megdinszteljük.

Összeállítás:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az egyik tésztacipót kicsomagoljuk és belereszeljük az aljába. A tésztára egyenletesen rásimítjuk az almát, erre rákenjük a pudingot, majd a puding tetejére ráreszeljük a másik tésztacipót.

180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 45-50 perc alatt készre sütjük.

Csak teljesen kihűlt állapotában lehet szépen szelni!!

A tetejére szórhatunk porcukrot.