Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ranfi falatok recept

Ranfi falatok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek finomliszt
    • csipet só

    Buborék:

    • 200 g fehér csokoládé
    • 1 ek rózsaszín ehető csillám
    • 1 kk víz

    Töltelék:

    • 40 g puncs ízű pudingpor
    • 250 ml tej
    • 1 ek cukor
    • 4 ek eperlekvár

    Formához:

    • 1 szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)

    Elkészítése:

    A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

    A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

    A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

    Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

    A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.

    Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.

    Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

    A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük egy kis eperlekvárral, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.

    Óvatosan kinyomjuk a félgömböket a formákból és hűtve fogyasszuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá