Ranfi falatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • csipet só

Buborék:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 ek rózsaszín ehető csillám
  • 1 kk víz

Töltelék:

  • 40 g puncs ízű pudingpor
  • 250 ml tej
  • 1 ek cukor
  • 4 ek eperlekvár

Formához:

  • 1 szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)

Elkészítése:

A piskótához alap piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Egy tálban vizet forralunk, majd félre húzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üvegtálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

A szilikon forma mélyedéseit az ehető csillám és víz keverékével jól átkenegetjük, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömb orma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.

Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.

Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

A cukrot és a pudingport pár ek tejjel elkeverünk, majd felöntjük a maradékkal. Alacsony lángon, igen sűrű krémet főzünk belőle, majd levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a krém teljesen kihűlt, a formákba teszek belőle egy-egy teáskanállal. A piskótából a buborékok aljával megegyező nagyságú köröket szaggatunk ki, megkenjük egy kis eperlekvárral, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba.

Óvatosan kinyomjuk a félgömböket a formákból és hűtve fogyasszuk.