Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós kosárkák recept

Rákóczi túrós kosárkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 22,5 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg porcukor
    • 12,5 dkg vaj
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 ek tejföl

    A töltelékhez:

    • 45 dkg túró
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg búzadara
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 db citrom héja
    • pár evőkanál baracklekvár

    A tetejére:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tésztához kikeverjük a vajat a tojások sárgájával és a cukorral, majd a liszttel, a sütőporral és a tejföllel sima tésztát gyúrunk belőle. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és kibélelünk vele 8 db kivajazott, kilisztezett mini piteformát. 160 fokos sütőben 10 perc alatt világosbarnára sütjük. (Ne süssük túl mert a töltelékkel is sütnünk kell még.)

    A töltelékhez a túrót a tojással, a búzadarával, a kristálycukorral és a citrom héjával alaposan összekeverjük. A kihűlt kosarakat megkenjük baracklekvárral és beletöltünk annyi túrós masszát, amennyi belefér. Visszatesszük a sütőbe további 10-15 percre.

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk belőle a pitéink tetejére, és lángszóró pisztollyal kissé megpörköljük azokat. Baracklekvárral vagy aszalt barackkal is tálhatjuk.

    Tipp:

    Rákóczi Jánosnak köszönhetjük ezt a csodás süteményt, amit az 1958-as brüsszeli világkiállításon készített, és azóta is imádjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá