Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós triffle recept

Rákóczi túrós triffle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    A piskótatekercshez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek eritrit
    • 5 ek rizsliszt

    A piskótatekercs töltéséhez:

    • sárgabaracklekvár (házi)

    A túrókrémhez:

    • 50 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
    • 3 dl cukormentes tejszín
    • 1 biocitrom reszelt héja
    • 10 dkg eritrit

    A tetejére:

    • sárgabaracklekvár

    A habcsókhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk és összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.

    Teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túlsütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!

    A túrókrémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt és óvatosan beleforgatjuk a habot is.

    A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

    A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk és 100 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

    A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá