Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg átszitált finomliszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 12 g sütőport
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 1/2 kg túró
    • 3 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • ízlés szerint citromhéj
    • ízlés szerint mazsola
    • ízlés szerint sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ha nincs kedvünk nyújtani, egy közepes tepsibe kézzel is “belenyomkodhatjuk”.

    A tésztát villával megszurkáljuk, közben összekeverjük a túrótölteléket is. A mazsolát előtte narancslé és rum keverékében áztatjuk jó 20 percig.

    A tésztát előmelegített sütőben sütjük 170 fokon kb 20 percig. Figyeljünk rá, nehogy megégjen! Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Mikor kihűlt, kenjük meg sárgabarack lekvárral és egyenletesen oszlassuk el rajta a túrótölteléket is. Most már nekiláthatunk a tojáshab elkészítésének.

    Ehhez a tojások fehérjéből és 10 dkg cukorból kemény habot verünk. A maradék 20 dkg cukrot kevés vízzel (kb 0,5 dl) felfőzzük, vagyis szirupot főzünk. Ezt a szirupot öntjük a fehérje habra és ezzel együtt ismét kemény habbá verjük.

    Ezt a mázat tesszük a túró tetejére és kenőkéssel simára elkenjük. Villával hullámokat is rajzolhatunk rá, tetszés szerint. Ezúttal viszont és habzsákból csíkoztam a lekváros részt.

    A süteményt 80-100 fokos sütőbe toljuk nagyjából 25-30 percre. Nem sütjük tovább, hanem csak szárítjuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá