Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós muffin recept

Rákóczi túrós muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizsliszt
    • fél cs GM sütőpor
    • 5 dkg eritrit
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg túró
    • 1 kis üveg baracklekvár

    A habhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, kézi habverővel összekeverjük, majd hozzávegyítjük a lisztes részt is.

    Egy 12 darabos muffinformát kapszlikkal kibélelünk és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi massza kerül, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrós masszából egy-egy kanállal, lekvár és a maradék masszával zárjuk a rétegezést.

    Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük.

    Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk!

    Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és a muffinok tetejére nyomjuk, majd 220 fokos sütőbe 5 percre visszatesszük.

    A sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá