Rákóczi túrós muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • fél cs GM sütőpor
  • 5 dkg eritrit
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg túró
  • 1 kis üveg baracklekvár

A habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat (rizsliszt, eritrit, sütőpor) tálba mérjük, majd egy másik tálba mérjük a túrót, a tejet, az étolajat, hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citrom héját is, kézi habverővel összekeverjük, majd hozzávegyítjük a lisztes részt is.

Egy 12 darabos muffinformát kapszlikkal kibélelünk és mindegyik mélyedésbe egy evőkanálnyi massza kerül, majd egy-egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk rá, a túrós masszából egy-egy kanállal, lekvár és a maradék masszával zárjuk a rétegezést.

Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük.

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is, szép fényes, kemény habot kell kapnunk!

Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és a muffinok tetejére nyomjuk, majd 220 fokos sütőbe 5 percre visszatesszük.

A sütőből kivéve akár azonnal fogyasztható.