Rákóczi túrós triffle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rákóczi túrós triffle

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A piskótatekercshez:

  • 5 tojás
  • 5 ek eritrit
  • 5 ek rizsliszt

A piskótatekercs töltéséhez:

  • sárgabaracklekvár (házi)

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • 3 dl cukormentes tejszín
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 10 dkg eritrit

A tetejére:

  • sárgabaracklekvár

A habcsókhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk és összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.

Teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túlsütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!

A túrókrémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt és óvatosan beleforgatjuk a habot is.

A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk és 100 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.