Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákoczi túrós recept

Rákoczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 5 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél tasak sütőpor
    • 1 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál búzadara
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • lekvár a kenéshez

    Hab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverem a sütőporral és porcukorral. A többi hozzávalót is beleteszem és tésztát gyúrok belőle.

    Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom 20*34 cm-es téglalappá, beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkálom a és kb 5-6 percre beteszem sülni, előmelegített 180 fokos sütőben.

    Kivéve megkenem bőségesen baracklekvárral.

    A tölteléket elkészítem a hozzávalókból. A tojásfehérjét habnak felverve keverem hozzá.

    A kész tölteléket a lekvárra simítom. Visszatolom sülni. Akkor jó, ha a töltelék széle kicsit barna.

    Közben a habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá felverem a cukorral, rásimíom a túrós töltelékre, villával megcsíkozom és visszatolom a sütőbe.

    140 fokra mérsékeljük alatta a lángot, majd kb 20 perc alatt szép pirosra sütöm a habot.

    Forró vízbe mártott késsel szeletelem, ha kihűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá