Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Hab:
Elkészítése:
A lisztet összekeverem a sütőporral és porcukorral. A többi hozzávalót is beleteszem és tésztát gyúrok belőle.
Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom 20*34 cm-es téglalappá, beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkálom a és kb 5-6 percre beteszem sülni, előmelegített 180 fokos sütőben.
Kivéve megkenem bőségesen baracklekvárral.
A tölteléket elkészítem a hozzávalókból. A tojásfehérjét habnak felverve keverem hozzá.
A kész tölteléket a lekvárra simítom. Visszatolom sülni. Akkor jó, ha a töltelék széle kicsit barna.
Közben a habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá felverem a cukorral, rásimíom a túrós töltelékre, villával megcsíkozom és visszatolom a sütőbe.
140 fokra mérsékeljük alatta a lángot, majd kb 20 perc alatt szép pirosra sütöm a habot.
Forró vízbe mártott késsel szeletelem, ha kihűlt.