Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos, habos almás recept

Rácsos, habos almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 1 evőkanál porcukor

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • ízlés szerint cukor és őrölt fahéj
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    Habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra melegítjük.

    Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy edénybe tesszük a cukorral és a fahéjjal, majd addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi. Ekkor belekeverjük a zsemlemorzsát is.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, az egyik fele legyen nagyobb, mint a másik.

    A nagyobbik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre. A tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk/zsírozzuk és lisztezzük, majd a kinyújtott lapot belefektetjük és villával több helyen megszurkáljuk.

    Elterítjük rajta egyenletesen a kihűlt almát. A maradék tésztából rácsokat készítünk, amit az almára teszünk.

    15 percre betoljuk a sütőbe. Közben a fehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük.

    Kivesszük a pitét, a habot a rácsok közé kanalazzuk, majs 160 fokon további 20-25 percig sütjük.

    Langyosra hűlve szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá