Rácsos, habos almás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 1 evőkanál porcukor

Töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • ízlés szerint cukor és őrölt fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra melegítjük.

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy edénybe tesszük a cukorral és a fahéjjal, majd addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi. Ekkor belekeverjük a zsemlemorzsát is.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, az egyik fele legyen nagyobb, mint a másik.

A nagyobbik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre. A tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk/zsírozzuk és lisztezzük, majd a kinyújtott lapot belefektetjük és villával több helyen megszurkáljuk.

Elterítjük rajta egyenletesen a kihűlt almát. A maradék tésztából rácsokat készítünk, amit az almára teszünk.

15 percre betoljuk a sütőbe. Közben a fehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük.

Kivesszük a pitét, a habot a rácsok közé kanalazzuk, majs 160 fokon további 20-25 percig sütjük.

Langyosra hűlve szeleteljük.