Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almatorta recept

Rácsos almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 200 g liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 100 g vaj
    • 90 g cukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk citromhéj

    Töltelék:

    • 400 g alma
    • 1 tk citromlé
    • 50 ml almalé
    • 60 g cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tejszín vagy tej

    Elkészítése:

    Az omlós tésztához az összes hozzávalót egybegyúrjuk, majd fóliába téve 30 percre a hűtőbe tesszük.

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és kilisztezzük.

    Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk (tetszés szerinti méretűre), majd ráöntjük a citromlevet.

    30 ml almalét cukorral és vaníliás cukorral felfőzzük. Ezt követően beletesszük a feldarabolt almadarabokat és felforraljuk.

    A vaníliás pudingport a megmaradt almalével simára keverjük, az almához adjuk és még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk. A 3/4-ed részéből kialakítjuk a torta alját és peremét. Az alját villával megszurkáljuk, majd a lehűlt almás masszát ráöntjük.

    A megmaradt tésztát tetszés szerint ráhelyezzük az almás rétegre.

    A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és lekenjük a torta tetejét vele. Ha mindennel kész vagyunk betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá