Rácsos almatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 100 g vaj
- 90 g cukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk citromhéj
Töltelék:
- 400 g alma
- 1 tk citromlé
- 50 ml almalé
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejszín vagy tej
Elkészítése:
Az omlós tésztához az összes hozzávalót egybegyúrjuk, majd fóliába téve 30 percre a hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és kilisztezzük.
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk (tetszés szerinti méretűre), majd ráöntjük a citromlevet.
30 ml almalét cukorral és vaníliás cukorral felfőzzük. Ezt követően beletesszük a feldarabolt almadarabokat és felforraljuk.
A vaníliás pudingport a megmaradt almalével simára keverjük, az almához adjuk és még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk. A 3/4-ed részéből kialakítjuk a torta alját és peremét. Az alját villával megszurkáljuk, majd a lehűlt almás masszát ráöntjük.
A megmaradt tésztát tetszés szerint ráhelyezzük az almás rétegre.
A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és lekenjük a torta tetejét vele. Ha mindennel kész vagyunk betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »