Rácsos almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 100 g vaj
- 90 g cukor
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk citromhéj
Töltelék:
- 400 g alma
- 1 tk citromlé
- 50 ml almalé
- 60 g cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejszín vagy tej
Elkészítése:
Az omlós tésztához az összes hozzávalót egybegyúrjuk, majd fóliába téve 30 percre a hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és kilisztezzük.
Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk (tetszés szerinti méretűre), majd ráöntjük a citromlevet.
30 ml almalét cukorral és vaníliás cukorral felfőzzük. Ezt követően beletesszük a feldarabolt almadarabokat és felforraljuk.
A vaníliás pudingport a megmaradt almalével simára keverjük, az almához adjuk és még egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk. A 3/4-ed részéből kialakítjuk a torta alját és peremét. Az alját villával megszurkáljuk, majd a lehűlt almás masszát ráöntjük.
A megmaradt tésztát tetszés szerint ráhelyezzük az almás rétegre.
A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és lekenjük a torta tetejét vele. Ha mindennel kész vagyunk betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük.