Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Presszó szelet recept

Presszó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 2 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 4 ek finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Kávékrémhez:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • fél dl presszó kávé
    • 8 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg ét vagy tejcsoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Elkészítettem a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra kevertem. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

    180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütöttem a sütőpapírral bélelt tepsiben.

    A pudingport csomómentesen elkevertem a tejjel és a kávéval, majd sűrűre főztem. A cukrot és a vaníliás cukrot (nekem ennyi cukorral ízlett a süti, de természetesen ízlés szerint változtatható a mennyiség) alaposan kikevertem a vajjal, majd hozzáadtam a kihűlt kávés pudingot és addig dolgoztam az összetevőket, amíg selymes, finom krémet kaptam.

    A piskótát kettévágtam, az egyik felét megkentem a krémmel, erre rákentem a felvert tejszínhabot, majd rátettem a másik piskótalapot, és leöntöttem a gőz fölött (vagy mikróban) felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.

    Amint a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá