Presszó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 4 ek finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Kávékrémhez:

  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • fél dl presszó kávé
  • 8 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg ét vagy tejcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Elkészítettem a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra kevertem. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütöttem a sütőpapírral bélelt tepsiben.

A pudingport csomómentesen elkevertem a tejjel és a kávéval, majd sűrűre főztem. A cukrot és a vaníliás cukrot (nekem ennyi cukorral ízlett a süti, de természetesen ízlés szerint változtatható a mennyiség) alaposan kikevertem a vajjal, majd hozzáadtam a kihűlt kávés pudingot és addig dolgoztam az összetevőket, amíg selymes, finom krémet kaptam.

A piskótát kettévágtam, az egyik felét megkentem a krémmel, erre rákentem a felvert tejszínhabot, majd rátettem a másik piskótalapot, és leöntöttem a gőz fölött (vagy mikróban) felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.

Amint a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető.