Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Kávékrémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Elkészítettem a kakaós piskótát: először a tojássárgákat, vizet, olajat és cukrot habosra kevertem. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt megsütöttem a sütőpapírral bélelt tepsiben.
A pudingport csomómentesen elkevertem a tejjel és a kávéval, majd sűrűre főztem. A cukrot és a vaníliás cukrot (nekem ennyi cukorral ízlett a süti, de természetesen ízlés szerint változtatható a mennyiség) alaposan kikevertem a vajjal, majd hozzáadtam a kihűlt kávés pudingot és addig dolgoztam az összetevőket, amíg selymes, finom krémet kaptam.
A piskótát kettévágtam, az egyik felét megkentem a krémmel, erre rákentem a felvert tejszínhabot, majd rátettem a másik piskótalapot, és leöntöttem a gőz fölött (vagy mikróban) felolvasztott, olajjal kikevert csokoládéval.
Amint a csokoládé megdermedt, a sütemény szeletelhető.