Piskótatekercses joghurtkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- lekvár
Piskótaalap:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- fél citrom reszelt héja
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Krém:
- 4 doboz 125 gramm/doboz őszibarack joghurt
- 2 dl habtejszín (30 %)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg zselatinpor
- 1 nagy sárgabarack konzerv
Elkészítése:
A piskótatekercs hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk. Egy 28*35 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
A megsült piskótát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kiborítjuk és még langyosan szorosan feltekerjük, visszatekerjük lekvárral lekenjük és félretesszük.
A piskótalap hozzávalóiból szintén piskótát készítünk. Ezt a masszát pedig egy 22*32 cm nagyságú tepsibe öntjük és megsütjük.
Krém készítése: a habtejszínt a két féle cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a joghurtokat és az előre feldarabolt őszibarackot, végül pedig a zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a krémhez adjuk.
Összeállítás: 22*32 cm-es tepsit folpackkal kibéleljük és az 1 cm nagyságúra felszeletelt piskótatekercsekkel kirakjuk, majd erre öntjük a krémet, végül pedig a piskótaalappal zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálcára borítjuk és kockákra szeletelve kínáljuk!