Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillekönnyű diós sütemény recept

Pillekönnyű diós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 1 püspökforma vagy 1 őzgerinc formához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 100 g darált dió
    • 65 g liszt
    • 50 g cukor
    • 2 ek méz
    • 1 teáskanál rumaroma

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.

    Összekeverjük a száraz hozzávalókat: darált diót a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és beletesszük a rumaromát.

    Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.

    Vajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (170 fokon kb kb 35 perc).

    Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és megszórjuk porcukorral a tetejét.

    Kettévághatjuk és megkenhetjük lekvárral, savanykás lekvár illik hozzá pl málna.

    Tipp:

    Nagyon finom sütemény, csak úgy eteti magát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá