Pillekönnyű diós sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 1 püspökforma vagy 1 őzgerinc formához:

  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g darált dió
  • 65 g liszt
  • 50 g cukor
  • 2 ek méz
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: darált diót a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mézet és beletesszük a rumaromát.

Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.

Vajazott, lisztezett formába simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (170 fokon kb kb 35 perc).

Ha kihűlt, kiborítjuk a formából és megszórjuk porcukorral a tetejét.

Kettévághatjuk és megkenhetjük lekvárral, savanykás lekvár illik hozzá pl málna.

Tipp:

Nagyon finom sütemény, csak úgy eteti magát.